Фузили в тиквен сос
Не мога да кажа, че съм особено ентусиазирна от края на лятото, но има неща, които наистина обожавам в есента- мекото слънце, наситените цветове. Това е и най-вкусния сезон- есенните зеленчуци, зрялото грозде, тиквата, кестените... Започвам!
ФУЗИЛИ В ТИКВЕН СОС (за двама) 250 г тиква 1 голяма червена чушка 2 малки моркова 1/4 ч.ч. прясно мляко 2 с.л сметана 1 с.л зехтин 1 скилидка чесън 1/3 ч.л пеперончино сол пармиджано за поръсване 200 г паста тип фузили Сварете зеленчуците в подсолена вода. Обелете ги и прехвърлете в блендер, добавете и млякото. Пасирайте на гладко пюре, овкусете със сол на вкус. В дълбок тиган загрейте зехтина. Добавете пеперончиното и смачкана скилидката чесън. Изсипете пюрето и го оставете да покъкри 2-3 минути, докато изври излишната вода. Отцедете готовата паста, смесете със соса, поръсете обилно с пармиджано и сервирайте. |
Comments
Post a Comment