Фузили в тиквен сос


Не мога да кажа, че съм особено ентусиазирна от края на лятото, но има неща, които наистина обожавам в есента- мекото слънце, наситените цветове. Това е и най-вкусния сезон-  есенните зеленчуци, зрялото грозде, тиквата, кестените... Започвам!

ФУЗИЛИ В ТИКВЕН СОС
(за двама)
250 г тиква 
1 голяма червена чушка
2 малки моркова
1/4 ч.ч. прясно мляко
2 с.л сметана
1 с.л зехтин
1 скилидка чесън
1/3 ч.л пеперончино 
сол
пармиджано за поръсване
200 г паста тип фузили

Сварете зеленчуците в подсолена вода. Обелете ги и прехвърлете в блендер, добавете и млякото. Пасирайте на гладко пюре, овкусете със сол на вкус.  В дълбок тиган загрейте зехтина. Добавете пеперончиното и смачкана скилидката чесън. Изсипете пюрето и го оставете да покъкри 2-3 минути, докато изври излишната вода. 

Отцедете готовата паста, смесете със соса, поръсете обилно с пармиджано и сервирайте.


Comments