брускети с ръжен хляб, бурата и боровинково-балсамов сос
Освен че влизаме в горещото лятото, у нас влизаме и в сезона на Уимбълдън, което значи обяди и вечери пред телевизора.
Започнахме с едни лесни брускети, в които единственото нещо, което изисква приготвяне е боровинково-балсамовия сос,за който съм намерила пряк (и мързелив) път да се направи и дори смятам че е по-вкусен и лек, без редуциране на балсамовия оцет със захар или мед, което е една калорична катастрофа. Приготвянето им отнема 5 минути. Буквално.
БРУСКЕТИ С РЪЖЕН ХЛЯБ, БУРАТА И БОРОВИНКОВО-БАЛСАМОВ СОС 200 г ръжен хляб 200 г бурата (може да се замени с моцарела) 100 г прясна шунка 1 с.л сладко от боровинки 1 с.л балсамов оцет листа пресен босилек Сглобете брускетата: препечете филиите на грил от двете страни поръсени с малко зехтин. Нарежете буратата колкото е възможно и още докато филиите са топли наредете парчетата върху тях. Отгоре покрийте с шунка и листенца босилек. Смесете сладкото от боровинки с оцета. Добавяйте го внимателно и ако се налага опитайте на вкус за сладко-киселият вкус, който ви допада. |
Comments
Post a Comment