брускети с ръжен хляб, бурата и боровинково-балсамов сос


Освен че влизаме в горещото лятото, у нас влизаме и в сезона на Уимбълдън, което значи обяди и вечери пред телевизора.
Започнахме с едни лесни брускети, в които единственото нещо, което изисква приготвяне е боровинково-балсамовия сос,за който съм намерила пряк (и мързелив) път да се направи и дори смятам че е по-вкусен и лек, без редуциране на балсамовия оцет със захар или мед, което е една калорична катастрофа. Приготвянето им отнема 5 минути. Буквално. 


БРУСКЕТИ С РЪЖЕН ХЛЯБ, БУРАТА И БОРОВИНКОВО-БАЛСАМОВ СОС
200 г ръжен хляб
200 г бурата (може да се замени с моцарела)
100 г прясна шунка
1 с.л сладко от боровинки
1 с.л балсамов оцет
листа пресен босилек

Сглобете брускетата: препечете филиите на грил от двете страни поръсени с малко зехтин.
Нарежете буратата колкото е възможно и още докато филиите са топли наредете парчетата върху тях. Отгоре покрийте с шунка и листенца босилек.
Смесете сладкото от боровинки с оцета. Добавяйте го внимателно и ако се налага опитайте на вкус за сладко-киселият вкус, който ви допада.






Comments