Неделно на грил




ПАТЛАДЖАН И ТИКВИЧКА НА ГРИЛ С ЛЮСПИ ПАРМИДЖАНО РЕДЖАНО
2 тиквички
1 голям патладжан
Пармиджано Реджано

за дресинга:
1/2 ч.ч. магданоз нарязан на ситно
1 с.л песто дженовезе
3 с.л деликатен бял оцет
2 с.л зехтин
1/2 ч.л. сол

аромати накрая:
пресен босилек, риган, мащерка

Тиквичките и патладжана нарежете на парчета с дебелина половин сантиметър. Загрейте грила, намажете парчетата със зехтин, посолете ги малко и печете от двете страни. Пригответе дресинга и го изсипете в керамичен съд с капак,  в който ще отделяте готовите парчета патладжан и тиквичка. Разбъркайте всички парчета с дресинга и ги оставете да починат и да поемат аромата и вкуса на дресинга за 10-15 минути. Нарежете пармиджано на тънки люспи и ги добавете накрая.

две допънителни идеи: 
- ако избягвате въглехидратите, едно поширано яйце накрая довършва чудесно този обяд.

- ако имате стар хляб, натрошете го на трохи, изпечете ги за няколко минути, поръсени със зехтин и сол и ги прибавете към дресинга.

Comments