Неделно на грил
ПАТЛАДЖАН И ТИКВИЧКА НА ГРИЛ С ЛЮСПИ ПАРМИДЖАНО РЕДЖАНО 2 тиквички 1 голям патладжан Пармиджано Реджано за дресинга: 1/2 ч.ч. магданоз нарязан на ситно 1 с.л песто дженовезе 3 с.л деликатен бял оцет 2 с.л зехтин 1/2 ч.л. сол аромати накрая: пресен босилек, риган, мащерка Тиквичките и патладжана нарежете на парчета с дебелина половин сантиметър. Загрейте грила, намажете парчетата със зехтин, посолете ги малко и печете от двете страни. Пригответе дресинга и го изсипете в керамичен съд с капак, в който ще отделяте готовите парчета патладжан и тиквичка. Разбъркайте всички парчета с дресинга и ги оставете да починат и да поемат аромата и вкуса на дресинга за 10-15 минути. Нарежете пармиджано на тънки люспи и ги добавете накрая. две допънителни идеи: - ако избягвате въглехидратите, едно поширано яйце накрая довършва чудесно този обяд. - ако имате стар хляб, натрошете го на трохи, изпечете ги за няколко минути, поръсени със зехтин и сол и ги прибавете към дресинга. |
Comments
Post a Comment