Лимони с моцарела
Ако животът ти поднася лимони, направи си лимони с моцарела.
Няма нищо по-лесно от тази "рецепта", а както всичко в живота обикновено най-простичките неща са най-хубави.
Дали ще е като лека вечеря придружена от хубава зелена салата, или като предстие, мезе, или като гарнитура към месо - пълнените шайби от лимони с моцарела са нещо, което задължително трябва да изпробвате, ако обичате лимони и моцарела.
За тях ви трябва моцарела ( естествено с биволска моцарела ще са още по-вкусни) и хубави, здрави лимони.
ПЪЛНЕНИ ЛИМОНИ С МОЦАРЕЛА
Измийте лимоните и нарежете от всеки по 2-3 шайби с дебелина 1-1,5 см.
Изрежете съдържанието на лимона, но не се старайте много, защото мъничкото, което остава от него по коричката дава онзи киселичък вкус, който е божествен.
Наредете ги върху хартия за печене, във всяка шайба поставате по едно хубаво парче моцарела посолете, подправете и печете за около 20 минути на 200 градуса.
Подправките- копър (или фенел), босилек ( накрая, защото босилекът не става за термична обработка), мащерка... Ако искате да са леко пикантни и малко пеперончино.
|
Слънчева неделя!
Много благодаря за хубавата рецепта, донесе ми успех :)
ReplyDelete